Wednesday, February 8, 2012

25 - New age, new days, new spirit...

Salam Maulidurrasul..

First of all thanks kepada semua yg wish birthdayku. Amin atas semua doa yang kalian panjatkan. Semoga doa kalian semua dimakbulkan olehNya. Amin..

Nothing much to say but maybe 25th adalah tahun permulaan dewasa untukku. Perlu menjadi sedikit matang, sedikit tabah dan sedikit rasional.

Menjadi aku tidaklah semudah yang dipandang mata. Terlalu banyak yang perlu ditelan berbanding terluah. Lebih banyak yang perlu disimpan berbanding dibiar terbuka.

Aku bersyukur di berikan peluang meminjam oksigen kepunyaanNya untuk bernafas selama suku abad lamanya. Aku bersyukur diberi pinjam air untuk diminum. Aku bersyukur masih punya pakaian untuk dipakai, makanan untuk dimakan sehingga badan segemuk ini. Dan aku bersyukur kerana masih ada yang menyayangi diri ini.

Banyak perkara yang berlaku lewat tirai semalam memberi aku banyak kenangan dan pengajaran. Ada yang kita mahukan tetapi tidak tercapai. Sesungguhnya Dia lebih mengetahui apa yang tidak kita ketahui. Ada benda yang terlepas dari pandangan namun ada juga yang kugenggam erat.

Terima kasih umi ku, dengan kesabaranmu aku masih lagi disini walaupun belum pernah aku menyuapmu dengan rezeki dari titik peluhku walaupun sewajarnya di usia ini aku sepatutnya berbuat demikian. Namun aku masih lagi hanyut dengan buku dan ilmu yang kudahagakan tidak sudah-sudah.

Terima kasih saudara-saudaraku dan juga teman-temanku yang tidak pernah lupa hari lahirku.

Terima kasih sahabatku kerana bersusah payah untuk bersamaku di ulangtahun kelahiranku. Dirimu melengkapkan hidupku. Maafkan aku kerana sering ragu dengan keikhlasan dirimu.

Terima kasih segalanya. 25th is a new day with a new age, spirit and hope. 2012, please give me something to remember ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...